Nah Teganu – Antara AFX & CMX, Nak Pilih Yang Mana ?

March 26, 2020 By admin

Kita sudah ketahui betapa pentingnya khasiat AFA dalam tubuh kita. Setiap hari tubuh kita mengalami berjuta-juta kematian sel, tapi masalahnya sum-sum tulang tidak menggantikan sel-sel baru secukupnya untuk membaiki kerosakan pada tubuh. Ini adalah disebabkan faktor usia, persekitaran & pemakanan. Lalu, kita mudah diserang penyakit tapi malangnya tubuh tidak mampu membuat ‘self healing’ menyebabkan penyakit menjadi berlarutan & kita jadi semakin sakit.

AFA yang merupakan sejenis algae anugerah Tuhan telah dibuktikan dapat menjadi penyelesaian kepada masalah ini. Ia mengandungi 64 nutrisi yang lengkap untuk tubuh kembali sihat & bertenaga. Dengan mengambil AFA, selepas 1-2 jam tubuh kita akan menghasilkan 3-4 juta sel baru, yang akan pergi membaikpulih sebarang kerosakan yang diperlukan oleh tubuh.

Dengan pengambilan AFA yang berterusan, tubuh akan sentiasa mendapat sel baru lebih banyak dari sel yang mati. Inilah waktunya, seseorang mengalami satu keajaiban. Penyakit yang dihidap bertahun-tahun, sudah semakin pulih. Bagi orang yang sihat, mereka menyedari kualiti stamina & ketenangan fikiran menjadi lebih baik.

AFX ialah satu produk Maxxima yang mengandungi 100% khasiat AFA dalam bentuk kapsul. Manakala CMX telah dipertingkatkan formulanya dengan AFA ditambah dengan khasiat Goji dalam bentuk cecair.

Ekstrak Wolfberry (Goji) mempunyai pelbagai khasiat serta kebaikan untuk kesihatan seperti meningkatkan sistem imun dan peredaran darah.

Menurut kajian Jurnal Alternatif dan Komplementari Perubatan manfaat ekstrak Wolfberry (Goji) termasuk mengawal paras gula dalam darah, meningkat tahap tenaga, meningkatkan kualiti tidur, meningkatkan fokus, ketenangan dan kebahagiaan, meningkatkan libido, mengurangkan keletihan dan tekanan, serta mempromosikan kulit yang sihat.

Ekstrak Wolfberry (Goji) juga membekalkan antioksidan yang tinggi sebagai pelindungan terhadap kulit dari radikal bebas dan cahaya UV, Ekstrak Wolfberrry (Goji) menyediakan perlindungan tambahan untuk orang-orang yang terdedah kepada masalah kulit.

Dengan formula CMX yang berbentuk cecair, lebih mudah diminum & diserap masuk ke dalam tubuh menjadikan CMX pilihan no 1 kami. Ia pastinya lebih khasiat, lebih cepat keberkesanan malah lebih lama kuasanya memperbaiki tubuh setiap kali pengambilan.

Bagi yang menggemari AFX dalam bentuk kapsul, boleh teruskan makan. Sekiranya, anda biasa makan Afamaxx atau AFX sebelum ini, dan masih belum nampak kesan yang ketara, kami syorkan anda untuk cuba CMX pula.

Mungkin tubuh anda perlu lebih dari itu. Pelaburan yang paling utama adalah terhadap kesihatan diri. Tuhan memberi kita amanah untuk menjaga kesihatan supaya lebih mudah beribadah & mencapai keredhaanNya. Sekiranya sakit-sakit itu menghalang ibadah, perlulah dirawat segera.

Share This: