Maxxima Nutrition Terengganu – Anis 0129859264

Sejak 2014 lagi saya mengamalkan produk keluaran #Maxxima. Jika anda pernah mengamalkan produk ni ...tentu ada yang setuju dengan pandangan saya. Sekurang-kurangnya anda rasa lebih bertenaga dan segar sepanjang hari.. Maxxima Nutrition Terengganu – Anis 0129859264

Maxxima Nutrition Terengganu – Anis 0129859264, Mulai 2018 Maxxima mengunjurkan gaya bisnes terbaru...Maxxima Transforming Lives. Harapan saya untuk ahli-ahli Maxxima terutama dari #TeamNahTeganu ayuh terus maju bersama Maxxima.

Kenapa saya memilih maxxima nutrition

Untuk memberi ruang kepada masyarakat untuk mengoptimumkan kesihatan melalui produk yang eksklusif dan terbukti secara saintifik, diiktiraf, memenuhi keperluan asas setiap sel badan dan mampu milik bagi setiap golongan. Juga memberi peluang kepada masyarakat menjana pendapatan secara santai mahupun serius untuk menjadi usahawan yang berjaya melalui sistem pendidikan yang padu dan terbukti efektif…

Syarikat

Maxima Resources (M) Sdn Bhd merupakan salah sebuah anak syarikat di bawah naungan Maxxima Group Of Companies. Ditubuhkan pada tahun 2013 dan merupakan sebuah syarikat jualan langsung. Pihak pengurusan yang berpengalaman dan diiktiraf di pelbagai peringkat di dalam dan luar negara.

Telah menembusi 5 buah negara pasaran antarabangsa – Indonesia, Brunei, Thailand, Cambodia dan Singapura.

Telah memenangi 11 Anugerah dari tahun 2013 – 2019 dari dalam dan luar negara. 3 anugerah peringkat dunia sebagai Best Regional Enterprise Awards, London, UK 2017; European Standard and Quality Assurance Awards, London, UK 2017; The Golden Europe Awards, Berlin, Germany 2017.

CEO Maxxima Dato’ Dr Reza

Rakan-Rakan Dalam Industri yang sentiasa membantu

Salam Sejahtera

Kepada Tuan/Puan Yang Pernah Ambil Pelbagai Produk Kesihatan Tetapi Status Kesihatan Masih Lagi Sama Atau Makin Menurun !

Cuba Pula Produk Buatan Muslim Malaysia .Tuan/Puan Juga Di Galakkan Bersama Kami Dalam Bisnes Ini Kerana Dapat Jana Income Yang Lumayan . Di Samping Ambil Produk Juga Dapat Membantu Mereka Yang Memerlukan Di Sebabkan Faktor Keuzuran Yang Di Alami

Produk Maxxima Nutrition Xseries BerTeknologi Immumaxx

Teknologi ImmuMaxx adalah kaedah memformulasikan produk CMX. Sebab itu dikatakan ” Cellmaxx with ImmuMaxx Techology” dan Teknologi Immumaxx ini dicipta oleh Syarikat Maxxima itu sendiri.

Teknologi Immumaxx ini dicipta oleh Syarikat Maxxima itu sendiri.

Apa itu Teknologi IMMUMAXX ?

AFA diekstrak secara compress/pressure. Maknanya ia memberi tekanan sehingga membran sel di sekeliling AFA itu pecah, jadi ianya mengekalkan AFA itu sebagai 100% Organik (ia tidak menggunakan bahan pelarut seperti methanol, alcohol atau bahan kimia yang lain) Apabila membran sel ini pecah, ia akan menjadi kandungan yang sangat halus (Micron Size) sehinggakan bila kita ambil, ia boleh terus meresap ke dalam tubuh badan manusia dengan kadar resapan yang sangat tinggi sehingga 95 – 97%.

Di dalam bahagian otak manusia sebelum sampai ke bahagian otak, terdapat satu lapisan yang dipanggil sebagai BLOOD BRAIN BARRIER. Fungsi BLOOD BRAIN BARRIER ini adalah untuk menapis bahan asing daripada masuk ke dalam bahagian otak Manusia. Dengan Teknologi ImmuMaxx ini, AFA yang sangat halus itu mampu untuk masuk melalui saluran darah sehingga tembus ke dalam bahagian otak manusia. Ia sangat baik kerana ia boleh diserap untuk keperluan otak manusia. Kita tahu bahawa AFA ini telah dibuat kajiannya sejak 45 tahun dahulu lagi. Keutamaan kajian yang dibuat, khususnya adalah berkenaan, kandungan L-Selectin Ligand, yang mana L-Selectin Ligand ini membolehkan badan kita merembeskan kembali Stem Sel secara semulajadi daripada tulang sum-sum masuk ke saluran darah kita dan disalurkan ke seluruh organ badan, mengikut signal daripada bahagian badan yang rosak.

Cabarannya adalah bagaimana nak memastikan sel-sel ini betul-betul boleh bergabung dengan bahagian badan yg memerlukan sel tersebut? Teknologi ImmuMaxx, memastikan ia berlaku secara optimum kepada sel itu sendiri. Sebagai Contoh, jantung perlukan stemcell, stemcell akan sampai ke bahagian jantung, ia boleh bergabung dengan tisu jantung untuk menghasilkan sel jantung yang baru.

Inilah keistimewaan produk pengeluaran Maxxima iaitu Maxxima Nutrition X-series AFX dan CMX sehingga tiada produk di dunia yang boleh menandingi kehebatan Teknologi ImmuMaxx.

Beratus-ratus juta jatuh manusia di dalam dunia ini yang jatuh sakit . Kenapa?

Manusia jatuh sakit juga disebabkan kekurangan pengambilan nutrisi lengkap yang diperlukan oleh tubuh pada setiap hari.

Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami)
Kerana hampir semua makanan yang kita makan tiada nutrisi yang lengkap.

​Tiada cara ke untuk mengatasinya?

Ada. Tetapi memerlukan kos yang sangat tinggi dan menyakitkan. Contohnya Kaedah pemindahan sumsum tulang sulbi. Kosnya mengjangkau angagaran RM30 ribu ke RM100 ribu.

Tiada cara yang alami ke? Yang lebih murah dan selamat?
Tentu ada. Selama lebih 40 tahun saintis mem buat kajian. Akhirnya mereka menemui Alga Biru Hijau yang hanya boleh didapati di Tasek Klamath Oregon USA.

Alga Biru Hijau ini unik seperti air zam zam. Hanya ujud di tasek ini sahaja. Tidak ada di tempat lain. Ketika musim panas waktu matahari tegak, Algae biru hijau ini akan timbul di permukaan air selama 2-3 minggu sahaja. Waktu yang sesingkat inilah kapal makmal akan mengambil Algae. Kapal makmal tersebut hanya mengambil Alga Biru Hijau sahaja. Rumput, spirulina, lumut dll tumbuhan dapat diasingkan.

Memilih Maxxima Nutrition Xseries Penting Untuk Anda Yang

Sihat

Sakit

Nak kesihatan optimum

Nak hamil

Nak anak bijak

Nak awet muda

Nak cantik

Nak menguruskan badan (bagi yang berlebihan berat badan sahaja)

Takut dengan doktor

Give up dengan rawatan yang tidak berkesan

Nak mengelakkan kos rawatan yang tinggi

MENGAPA KITA HARUS MENGAMBIL AFX® SETIAP HARI ?

Tubuh badan manusia dianggarkan mempunyai sekitar 40 trillion sel dimana setiap sel mempunyai jangka hayatnya yang tertentu. Sewaktu usia muda , manusia membina lebih banyak sel baharu jika dibandingkan dengan sel yang mati secara semulajadi.

Proses penyembuhan berlaku dengan cepat jika dibandingkan sewaktu usia dewasa. Keupayaan tubuh untuk menghasilkan semula sel-sel baharu setiap hari merupakan faktor utama untuk memastikan tubuh badan kekal sihat setiap hari.

Bagaimana AFX Bertindak ?

STEM SEL “Adult Bone Marrow Stem Cells” Sum Sum tulang akan menghantar bantuan Stem Sel melalui saluran darah ke bahagian yang diperlukan oleh tubuh badan setelah menerima isyarat.

ISYARAT – Granulocyte Colony Stimulating Factor “GCSF”
Tubuh menghantar isyarat ke Sum Sum tulang melalui
saluran darah meminta bantuan perembesan “Stem Sel”
kebahagian tubuh yang memerlukan regenerasi sel baharu.

Kajian Klinikal Bahan Utama AFX

Ekstrak Aphanizomenon Flos Aquae (AFA)“ NATURAL ADULT STEM CELLS BOOSTER”
Kajian klinikal membuktikan selepas 1 jam pengambilan 1 gram ekstrak AFA tulang sum-sum akan merembeskan 3 – 4 juta Stem Sel baharu ke dalam saluran darah untuk membantu proses regenerasi dan rejuvenasi sel yang telah rosak dan mati secara semulajadi.

​Apa Yang Perlu Anda Tahu Mengenai AFX ?

1. AFX BUKANLAH produk Stem Sel seperti produk lain yang berada dipasaran.

2. AFX Adalah makanan kesihatan tambahan yang membekalkan nutrisi yang beyond optimum. Ianya juug menggalakkkan penghasilan semula Stem Sel dan Natural Killer Sel dari Sum um Tulang Manusia secara semulajadi.

3. AFX TIDAK menyembuhkan dari sebarang penyakit. Ianya merangsang tubuh untuk berfungsi menghasilkan Semula Stem Sel. Yang mMenyembuhkan adalah Stem Sel dari dalam tubuh secara semulajadi tanpa menggangu sistem tubuh.

4. AFX TIDAK mengantikan ubat farmaseutikal. Anda dinasihatkan untuk meneruskan pengambilan ubat farmaseutikal sewaktu mengamalkan pengambilan produk AFX .

5. Tiada tempoh dan kuantiti tertentu yang perlu diambil untuk memberikan kesan penyembuhan. Kesan penyembuhan tertakluk keberapa faktor seperti umur, jantina, jenis penyakit dan tahap penyakit, Amalan pemakanan, toksin di dalam tubuh, gaya hidup dan keberkesanan sistem tubuh anda bertindakbalas terhadap pengambilan produk AFX Ianya akan memberikan keutamaan kepada penyakit yang lebih utama dari yang utama.

6. AFX Sesuai diambil oleh semua golongan termasuk kanak-kanak, orang tua, golongan vegetarian dan ibu yang sedang menyusu. Walau bagaimanapun, Ibu yang mengandung Sila Rujuk pada doktor sebelum menggunakan AFX

7. AFX Adalah 100% organik tanpa sebarang bahan pengawet atau kimia yang tidak dibenarkan. Ianya juga diikhtiraf HALAL oleh JAKIM dan IFANCA. AFX Berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dibawah ubat tradisional. MAL18026145TC

Penemuan Saintis Australia yang diterbitkan oleh BBC pada 17/3/2020 berkenaan bagaiamana imun sistem boleh melawan penyakit virus corona.

Mari kita ketahui Produk Maxxima Nutrition selain AFX

Produk Maxxima Nutrition Xseries – CMX

CMX  membantu untuk kesihatan yang maxxima setiap hari sepanjang umur..

tidak dijual dimana mana farmasi or pasaraya.

kebaikan:
mengelakkan dari pelbagai penyakit kronic
membantu penyembuhan lebih cepat
tiada lagi masalah alergic
stamina sudah tentunya bertambah baik.
sesuai semua peringkat umur

Produk Maxxima Nutrition Xseries – BRX

APA ITU BRX ?

BRX diformulasikan hasil dari gabungan bahan aktif terbaik iaitu ekstrak buah anggur dari Perancis dan ekstrak buah beri biru (Wild BlueBerry) yang hidup secara meliar. Kajian klinikal hasil gabungan kedua bahan aktif ini menemukan tindakan sinergi flavornoid yang sangat bermanfaat untuk kesihatan minda yang terbaik untuk otak dan menyokong keupayaan pembelajaran serta ingatan.

Bahan-bahan aktif ini mampu melepasi bahagian halangan darah ke otak (blood brain barrier) dan terbukti secara klinikal sahaja mampu memberi kesan positif kepada fungsi otak.

BRX mampu melakukan lebih dari sekadar meningkatkan aliran darah ke otak, ia juga membantu pembentukan sel baru yang membolehkan penghantaran maklumat dengan lebih efisyen.

BRX terbukti secara saintifik, berkesan dan sesuai untuk semua golongan pengguna.
Ianya juga sangat sesuai terutamanya disyorkan untuk warga emas yang ingin mengekalkan tahap ingatan yang sihat.

KIX produk utk minda anak2 yang sedang belajar

KIX adalah makanan (gummy) untuk kanak-kanak.yang telah diformulasikan dengan kebaikan Wellmune bahan kesihatan imun yang semulajadi dan asid Decosahexaenoic (DHA) iaitu bahan penting untuk pertumbuhan dan perkembanganfungsional otak pada kanak-kanak.

Kajian klinikal membuktikan Wellmune mampu menggerakkan berbilion sel imun secara semula jadi dan selamat. Bukan hanya dengan Wellmune, KIX juga dipertingkatkan dengan Asid Doco…. (DHA) yang sering dihubungkaitkan dengan kecerdasan otak dan kognisinya.

Kognisi merangkumi pelbagai kebolehan otak speerti keupayaan untuk memberi perhatian, memori dan perkembangan komunikasi. Kognisi juga termasuk kebolehan menyelesaikan masalah kefahaman, pengiraan, persepsi dan membaca. Penyelidik percaya bahawa tahap optimum Docosaho acid (DHA) terutamanya di bahagian depan dan prefrontal otak sangan penting di tahun awal semasa otak berkembang dengan pesat sekaligus ianya meningkatkan tahap kecerdasan masa depan dan perkembangan sosio emosi kanak-kanak.

KIX produk utk minda anak2 yg sedang belajar

KIX keluaran MAXXIMA dari rangkaian produk MAXXIMA NUTRITION kini berada dipasaran.

Maxxima Nutrition Terengganu – Anis 0129859264

Share This: