Nurhafizah Maxxima Nutrition Kuala Lumpur - 019 387 7638 | 019 336 8458

Sedia membantu anda menyelesaikan masalah kesihatan dan membantu membina semula kesihatan anda dengan cara bijak supaya lebih mantap hidup lebih ceria | Nurhafizah Maxxima Nutrition Kuala Lumpur - 019 387 7638 | 019 336 8458

Nurhafizah Maxxima Nutrition Kuala Lumpur, saya hadir bukan sekedar biasa saya hadir dengan kerja keras membantu menyelesaikan masalah kesihatan anda dan dan kewangan setiap orang didunia

Dimana saya berada ?

Telah menembusi 5 buah negara pasaran antarabangsa – Indonesia, Brunei, Thailand, Cambodia dan Singapura. Telah memenangi 11 Anugerah dari tahun 2013 – 2019 dari dalam dan luar negara. 3 anugerah peringkat dunia sebagai Best Regional Enterprise Awards, London, UK 2017; European Standard and Quality Assurance Awards, London, UK 2017; The Golden Europe Awards, Berlin, Germany 2017.

Maxima Resources (M) Sdn Bhd merupakan salah sebuah anak syarikat di bawah naungan Maxxima Group Of Companies. Ditubuhkan pada tahun 2013 dan merupakan sebuah syarikat jualan langsung. Pihak pengurusan yang berpengalaman dan diiktiraf di pelbagai peringkat di dalam dan luar negara.

Kenapa saya berada di Maxxima ?

Produk pemakanan bernutrisi tinggi dan boleh merefomasikan semula sel stem dalam tubuh anda mengikut kejadian asal yang telah diciptakan Allah secara semula jadi

Produk ?

Anda tahu apa itu AFX ?

AFX mengandungi ekstrak Aphanzomenon flos Aquae (AFA) organik yang tumbuh secara liar. Ianya mengandungi pelbagai nutrien untuk kesihatan dan mampu meningkatkan tenaga.

AFA adalah spesis cyanobacteria (alga biru- hijau) yang diproses secara komersial menjadi makanan tambahan. Ia tumbuh secara semula jadi di Tasik Klamath di Oregon Amerika Syarikat.

AFA juga mempunyai spektrum mineral semulajadi, klorofil,antioksidan dan pelbagai jenis vitamin. Dinding sel AFA yang kaya dengan protein adalah sumber terbaik glikogen, di mana ianya diperlukan oleh hati untuk penyimpanan tenaga, yang menjadikan ianya salah satu sebab pengguna merasai peningkatan tenaga selepas mengamalkan pengambilan AFX di dalam diet harian mereka.

AFA juga diketahui mengandungi molekul yang memodulasi pelbagai aspek kesihatan manusia. Ekstrak AFA kami diproses menggunakan teknologi yang unik dengan menghilangkan dinding sel alga melalui proses bebas pelarut.

Kajian mendapati AFA bukan sahaja mampu meningkatkan kesihatan dan tenaga malah ianya juga mampu merangsang proses pembaharuan sel yang rosak di dalam tubuh manusia secara semulajadi.

AFX adalah makanan tambahan yang digunakan secara tradisional untuk kesejahteraan umum

Kenapa manusia jatuh sakit ?

Walaupun perubatan moden semakin canggih, saintis
perubatan semakin ramai,
pakar-pakar perubatan
pun bertambah ramai, ubat moden, ubat kampung,
pelbagai vitamin yang kita ambil.
Tetapi beratus-ratus juta jatuh manusia di dalam dunia ini
yang jatuh sakit .

Kenapa ? ? ?

Jawapannya ialah

Walaupun perubatan moden semakin canggih, saintis
perubatan semakin ramai,
pakar-pakar perubatan
pun bertambah ramai, ubat moden, ubat kampung,
pelbagai vitamin yang kita ambil.
Tetapi beratus-ratus juta jatuh manusia di dalam dunia ini
yang jatuh sakit .

Kajian Klinikal Bahan Utama AFX

Ekstrak Aphanizomenon Flos Aquae (AFA)“ NATURAL ADULT STEM CELLS BOOSTER”
Kajian klinikal membuktikan selepas 1 jam pengambilan 1 gram ekstrak AFA tulang sum-sum
akan merembeskan 3 – 4 juta Stem Sel baharu ke dalam saluran darah untuk membantu proses
regenerasi dan rejuvenasi sel yang telah rosak dan mati secara semulajadi.

Apa kelebihan AFX ?

Pemakanan seimbang untuk sel badan
Meningkatkan tenaga
Membaiki sel
Meningkatkan fungsi organ dalaman
Menguatkan otak dan sistem saraf
Mempercepat pemulihan luka
Detoksifikasi
Meningkatkan sistem ketahanan badan
Mengekalkan tahap gula dan lipid darah yang baik
Anti radang
Anti-oksidan / Anti-penuaan
Khasiat kulit
Tingkatkan tumpuan
Mengurangkan kemurungan

Semua orang memerlukan AFX kerana ;

Ia seperti makanan untuk sel induk badan untuk memastikan mereka berada dalam keadaan baik dan berfungsi dengan baik. Sekiranya organ tubuh kita berada dalam keadaan baik, ia membawa kepada tubuh yang sihat.

Keunikan AFX Teknologi IMUMAXX™

Perjelasan Dr Haresh tentang kajian klinikal & Keunikan AFX

Terdapat 64 nutrien atau lebih dalam satu makanan - SUPERFOOD AFA

Fungsi 4 Enzim Utama

PHENYLETHYLAMINE(PEA)

1. Membantu Merawat Penyakit Attention Deficit Disorder (ADD) Dan Autism.

2. Membantu Mengatasi Kemurungan.

3. Meningkatkan Konsentrasidan Fokus Terutamanya Kanak-kanak.

4. Mengatasi Penyakit Nyanyuk/ Pelupa.

5. Meningkatkan Pengaktifan Membran Sel Otak.

Bagaimana, anda ingin lihat testimonial ?

​Siapakah Yang Boleh Mengambil AFX ?

AFX Ini boleh digunakan oleh semua orang. Kanak-kanak, atlit sukan, orang dewasa dan orang tua.

​Produk apa lagi yang ada ?

Selain AFX, Maxxima Nutrition juga ada ;

Maxxima Xseries – CMX

CMX membantu untuk kesihatan yang maxxima setiap hari sepanjang umur..

tidak dijual dimana mana farmasi or pasaraya.

kebaikan:
mengelakkan dari pelbagai penyakit kronic
membantu penyembuhan lebih cepat
tiada lagi masalah alergic
stamina sudah tentunya bertambah baik.
sesuai semua peringkat umur

Maxxima Xseries – BRX

BRX diformulasikan hasil dari gabungan bahan aktif terbaik iaitu ekstrak buah anggur dari Perancis dan ekstrak buah beri biru (Wild BlueBerry) yang hidup secara meliar. Kajian klinikal hasil gabungan kedua bahan aktif ini menemukan tindakan sinergi flavornoid yang sangat bermanfaat untuk kesihatan minda yang terbaik untuk otak dan menyokong keupayaan pembelajaran serta ingatan.

Bahan-bahan aktif ini mampu melepasi bahagian halangan darah ke otak (blood brain barrier) dan terbukti secara klinikal sahaja mampu memberi kesan positif kepada fungsi otak.

BRX mampu melakukan lebih dari sekadar meningkatkan aliran darah ke otak, ia juga membantu pembentukan sel baru yang membolehkan penghantaran maklumat dengan lebih efisyen.

BRX terbukti secara saintifik, berkesan dan sesuai untuk semua golongan pengguna.
Ianya juga sangat sesuai terutamanya disyorkan untuk warga emas yang ingin mengekalkan tahap ingatan yang sihat.

Maxxima Xseries – KIX

KIX adalah vitamin (gummy) untuk kanak kanak..ia mampu menggerak kam berbilion sel imun secara semulajadi disamping meningkatkan kecerdasan dan perkembangan otak.

ia sedap dimakan dan pelbagai rasa..sesuai juga untuk orang dewasa.

DHA
COGNITIVE FUNCTION
IMMUNE SYSTEM
ENERGY
WELLMUNE

Maxxima Xseries – AFX

Diabetic memang amat baik mengambil AFX & CMX kerana punca terjadinya diabetic (kencing manis) adalah disebabkan kegagalan tubuh memperbahurui sel2 induk organ pankreas yang membuat kan pankreas tidak dapat menghasilkan insulin secukup nya untuk membakar gula atau apa2 makanan yang berbentuk glukosa dalam tubuh..

AFX & CMX bukan ubat menurunkan bacaan gula dalam darah tetapi AFX & CMX membantu membebaskan sel2 induk dewasa secara semula jadi dari sum sum tulang dan sel2 induk tubuh badan kita sendiri yang akan merawat organ pankreas untuk kembali menghasilkan insulin yang cukup supaya boleh membakar gula untuk di jadikan tenaga..

Apabila organ pankreas sihat, ia akan dapat membebaskan insulin secukupnya dan secara tak langsung bacaan gula dalam darah akan turun secara semula jadi seperti badan yang normal..

Dalam tempoh rawatan mengambil AFX & CMX, bagi minggu pertama dan kedua bacaan gula tidak menentu kerana sel2 induk sedang merawat organ pankreas..ia tidak sama dengan ubat kimia yang bertujuan menurunkan bacaan gula..beza AFX & CMX adalah merawat punca penyakit dan menggantikan sel2 yang mati supaya badan sentiasa berlaku penggantian sel yang cukup..

Dengan mangamalkan AFX & CMX bukan sahaja kencing manis akan dirawat, tetapi satu persatu penyakit dalam tubuh akan dirawat semula oleh sel2 tubuh yang baru keluar apabila mengambil AFX & CMX..

Nurhafizah Maxxima Nutrition Kuala Lumpur - 019 387 7638 | 019 336 8458

Jangan sesekali berubat dengan benda yang diharamkan agama. Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud ”Bahawa Allah telah menurunkan penyakit dan ubat dan dijadikan kepada setiap penyakit ada ubatnya, berubatlah tetapi jangan berubat dengan benda-benda yang haram.” ( Hadis Riwayat Abu Daud).

@Nurhafizah Maxxima Nutrition Kuala Lumpur – 019 387 7638 

Share This: