Maxxima Nutrition X Series - AFX, CMX, BRX, KIX & FIX

FAQ - Soalan Lazim @MaxximaOfficial

Nah Teganu

FAQ Produk Maxxima Nutrition X Series. Semoga Anda Akan Lebih Memahami Tentang Setiap Produk Maxxima Nutrition X Series - FAQ - Soalan Lazim @MaxximaOfficial

Maxxima telah menembusi 5 pasaran antarabangsa iaitu Indonesia, Mongolia, Brunei, Thailand dan Singapura. Telah memenagi 10 Anugerah dari tahun 2013 – 2017 dari dalam dan luar negara. Telah memenangi 3 anugerah di peringkat dunia sebagai Best Regional Enterprise Awards, London, UK 2017 European Standard and Quality Assurance Awards, London, UK 2017 The Golden Europe Awards, Berlin, Germany 2017.FAQ - Soalan Lazim @MaxximaOfficial

Tentang AFX

Berikut adalah antara kelebihan & manfaat mengambil AFX:


Menyeimbangkan kadar gula di dalam darah.
Merendahkan kolesterol & menyokong kesihatan jantung.
Menurunkan tahap tekanan & mengawal tekanan darah.
Bersifat anti-viral & anti-tumor di peringkat aktiviti sel.
Mengandungi bahan & unsur mencegah kanser.
Membantu semua jenis kemerosotan kesihatan kulit.
Mengandungi anti-inflammatory atau anti keradangan.
Mengurangkan kesakitan sendi, kepala & kekejangan otot.
Membantu mengawal sympton demam.
Mengawal & melindungi dari alahan.
Menyokong kesihatan prostate.
Mengukuhkan sistem imunisasi atau sistem daya tahan penyakit.
Mengurangkan jerawat.
Meningkatkan kekuatan mengingat.
Mengurangkan kekerapan selsema.
Menggalakkan fungsi hati yang betul.
Menyokong sistem penghadaman yang sihat & penyerapan nutrisi.
Membantu pemulihan luka dalaman & luaran.
Merangsang sirkulasi sel imunisasi.
Menyahkan radikal bebas.
Meningkatkan tenaga.
Menyediakan perlindungan yang signifikan terhadap keracunan plumbum.
Menyeimbangkan & meningkatkan kecerdasan mental. (Contoh: Hyperactivity, Attention Deficit Disorder)
Menyeimbangkan mood & sebagai alat bantuan kemurungan. (Contoh: Bipolar or Manic-Depressive Disorders)
Mempercepatkan pemulihan daripada kecederaan trauma ringan.
Meningkatkan metabolisme yang sihat.
Menghalang pertumbuhan radang prostaglandin.
Meningkatkan perasaan umum kesejahteraan kesihatan.
Menyokong pengaktifan dan pembebasan semula jadi sel-sel Natural Killer (NK Sel).

Sebotol AFX mengandungi 45 kapsul.

Untuk menjadi ahli Maxximaآ sangat mudah.
Anda hanya perlu membuat pembelian minima kali pertama sebanyak 2 Botol AFXآ terus pada harga ahli. Bermakna RM150 x 2 botol= RM300.آ 
Selepas menjadi ahli, anda boleh membeli AFXآ walaupun 1 Botolآ sahaja, tetap pada harga ahli, iaitu RM150.
Anda hanya perlu memberikan nama penuh, nombor kad pengenalan, alamat dan nombor telefon untuk membolehkan keahlian anda didaftarkan. Selepas proses pendaftaran selesai, anda akan menerima nombor keahlian yang terus di-SMS ke nombor telefon anda.
Setiap kali anda ingin membuat pembelian semula dengan pihak AFAMalaysia.com, anda hanya perlu menyatakan nombor keahlian anda untuk melayakkan anda mendapat harga ahli

Ya. AFX amat sesuai untuk wanita hamil. Wanita hamil digalakkan untuk mengambil AFX sejak awal kehamilan kerana ia dapat membantu pembentukan janin yang sihat di dalam kandungan.
AFXآ juga sesuai diambil oleh wanita semasa haid.

Umumnya, cepat atau lambat seseorang merasakan kesan positif selepas pengambilanآ AFXآ amat tertakluk kepada beberapa faktor seperti umur, jantina, jenis penyakit, tahap penyakit, amalan pemakanan, toksin di dalam tubuh, gaya hidup dan keberkesanan sistem tubuh anda bertindakbalas terhadap pengambilan produk AFX.


Penasihat Kesihatan AFXآ menyarankan untuk memperuntukkan komitmen mengamalkan meminum AFXآ di antara 3 ke 6 bulan untuk melihat kesan yang jelas.


Sistem tubuh mempunyai kemerdekaan untuk menentukan bahagian mana di dalam sistem tubuh kita yang mana perlu diberikan perhatian terlebih dahulu.


Maka, ada pengguna yang merasakan kesan positif dengan hanya 3 kapsul. Ada pengguna yang merasakan kesan positif hanya dengan sekotak AFX. Ada pengguna yang mula merasakan kesan positif selepas mengambil 10 botolآ AFX. Ada yang kembali sihat selepas pengambilan selama 6 bulan. Ada yang kembali sihat selepas pengambilan selama setahun.


Setiap orang berbeza. Yang penting, kita mula bertindak untuk ikhtiar dengan AFX.

AFX adalah suppliment kesihatan yang bahan mentahnya disahkan sebagai organik oleh “Oregon Tilth Certified Organic”, dikilangkan oleh kilang yang bertaraf GMP dan mendapat pengesahan halal oleh pihak JAKIM Malaysia dan halal IFANCA, AFXآ sesuai untuk semua golongan pengguna.


Bagaimanapun, sekiranya anda mempunyai sebarang penyakit yang membimbangkan anda jika mengambil AFX, anda bebas dan berhak untuk berbincang dan mendapatkan nasihat Doktor yang merawat anda.


Untuk melihat sijil Oregon Tilth Certified Organic, sila ikuti link di bawah

AFX tidak mengantikan ubat farmaseutikal.


Jika anda sedang mengambil ubat farmaseutikal, anda dinasihatkan untuk meneruskan pengambilan ubat farmaseutikal sewaktu mengamalkan pengambilan AFX.

AFXآ adalah makanan berfungsi berpaten dengan formulasi istimewa untuk mengaktifkan stem sel dari dalam tulang sum sum dan menyokong fungsi daya tahan penyakit.آ  Ia juga membantu untuk mencegah penyakit degeneratif, awet muda, meningkatkan tahap tenaga dan menyediakan perbaikan fungsi kognitif dan ketajaman penglihatan manusia.


AFXآ dikilangkan melalui kaedah “aqueous extraction method” menggunakan teknologi “ImuMaxxâ„¢” yang memaksimakan kehadiran juzuk bioaktif AFA.


AFXآ mengandungi spektrum lengkap 64 jenis mikro nutrisi, termasuk Glyco-Protein, pelbagai vitamin, 19 mineral utama, pigmen, karbohidrat ringkas, lipid dan enzim biologi aktif, tepat seperti yang diperlukan oleh sistem tubuh manusia.


Ia sangat kaya dengan 20 asid amino, 12 vitamin termasuk vitamin B-12, Phenylethylamine (PEA), Omega 3 fatty Acids, Polysaccharide, Phycocyanin, Beta Karotin dan 5 anti-oksida membantu sistem tubuh agar berfungsi pada tahap #sihatmaksima.


Oleh sebab itu,آ AFXآ yang berasaskan ekstrak Aphanizomenon flos – Aquae (AFA) ini digelar sebagai #SuperFOOD kerana bertindak sebagai pakej makanan kesihatan paling unik dan lengkap di dunia.


Sementara itu, The Macmillan Dictionary mendefinisikan ‘superfood‘ sebagai
“as a food that is considered to be very good for your health and that may even help some medical conditions.”


Sementara The Oxford Dictionary pula mendefinisikan ‘superfood’ sebagai:
“is a nutrient-rich food considered to be especially beneficial for health and well-beingâ.

AFXآ sangat sesuai dengan pengguna yang mengalami sebarang penyakit degeneratif. Antara penyakit degeneratif yang disebabkan oleh kerosakan sel, organ dan tisu ialah seperti berikut:


.Jantung
.Kencing Manis
.Angin Ahmar
.Migrain
.Resdung
.Gout
.Darah Tinggi
.Parkinson
.Psoriasis
.Eczema
.Katarak
.Kanser
.Autism
.Kebotakan
.Kemurungan
.Sakit Otot
.Bell Palsy
.Sakit Tulang Belakang
.Ketumbuhan
.Alzheimer

Untuk sesetengah pengguna yang kali pertama mengambil AFX, kemungkinan akan mengalami ‘Healing Crisis’ atau ‘Krisis Penyembuhan’.
Apakah Yang DiMaksudkan Dengan ‘Healing Crisis’?


Ringkasnya, ‘Healing Crisis’ merujuk kepada krisis penyembuhan atau reaksi penyembuhan yang bersifat sementara semasa tubuh sedang melalui proses memulihkan dirinya melalui pembuangan toksin di dalam badan.


Bagaimana ‘Healing Crisis’ Boleh Berlaku?


Adalah normal tabiat pemakanan kita penuh dengan bahan kimia bertoksin dan semakin bertambah dari ke hari ke dalam sistem tubuh. Sebilangan besar daripada bahan kimia toksik adalah jenis lipid atau lemak larut dan cenderung menumpuk terutama dalam tisu lemak dan cecair antara sel di seluruh badan.


Menurut U.S. Environmental Protection Agency lebih 400 bahan kimia telah dikesan dalam tisu manusia dengan 48 ditemui dalam tisu adipose, 40 dalam susu ibu, 73 di dalam hati dan lebih 250 di dalam darah.


Apabila anda mengambil AFXآ yang mengandungi kompaun Klorofil dan Polisacharide akan membuat toksin diusir lalu mengeluarkan endotoksin.آ  Apabila toksin diusir, sistem tubuh akan merembeskannya ke dalam sistem aliran darah untuk ditapis dan dihapus. Situasi sirkulasi toksin ini boleh menyebabkan kesejahteraan semasa kesihatan anda terganggu dan memunculkan tanda tanda ‘kesakitan’ sementara di bawah.


Antara Tanda Tanda ‘Healing Crisis’:


kekejangan otot
cirit-birit
keletihan melampau
kegelisahan
sakit kepala
insomnia
kesesakan sinus
demam
letusan kulit
perubahan emosi


Seterusnya, organ dan tisu dalam tubuh badan anda melalui proses pembaharuan tisu dan organ termasuk mengalami reaksi metabolisma untuk mengadaptasi semula proses pembaharuan (kedatangan stem sel) dalam tubuh yang berlaku secara semulajadi, iaitu pembuangan toksin dan pembaharuan sel.


Inilah yang disebut sebagai ‘Healing Crisis’. Ianya bukan ‘kesan sampingan’ @ ‘side effect’ tetapi adalah proses detoksifikasi, pembaikan dan penggantian sel.


Bahan toksin alam sekitar yang masuk ke dalam tubuh melalui proses pemakanan disyaki memainkan peranan utama di dalam beberapa penyakit, termasuk kanser, arthritis, kelemahan sistem imun, autisme, fibromyalgia, penyakit jantung, penyakit Alzheimer dan banyak lagi.


Berapa Lama Tempoh ‘Healing Crisis’ Ini?


Biasanya antara 1 ke 3 hari hinggalah ke beberapa minggu. Setiap orang mempunyai faktor tersendiri yang menyebabkan tempohnya berbeza di antara setiap orang.


Apa Yang Anda Perlu Lakukan?


.Anda hanya perlu kurangkan jumlah pengambilan AFX. Jika 3 kapsul sehari, selang selikan setiap 2 hari. Jika ambil 6 kapsul sehari, jadikan 3 kasul sahaja sehari. Begitulah seterusnya.


.Lihat ‘Healing Crisis’ sebagai satu tanda yang positif.


.Tetap dengan tekad dan jadual mengambil Afamaxx.
.Pastikan minum air kosong @ mineral yang cukup.
.Bernafas dengan baik.
.Pastikan tidur yang cukup.

Peluang Sebagai Mobile Stokis Syarikat Maxxima:
Pertama:
Menjadi Mobile Stokis Dengan Syarat:
.Memilih Keahlian Pakej Diamond.
.Pakej Keahlian Diamond Bernilai RM6000.
.Menerima 40 Botol AFXآ Yang Boleh DiJadikan Stok Pusingan.
.Bergerak Secara Mobile.
Efektif: Serta Merta. Sila Hubungi kami.

Tentang BRX

BRX adalah produk Maxxima Nutrition yang baru diperkenalkan.
BRX mengandungi 2 bahan aktif terbaik iaitu:
.Ekstrak Buah Anggur dari Perancis
.Ekstrak Buah Beri Biru Liar (Wild Blueberry)
Kajian klinikal telah menunjukkan tindakan sinergi flavonoid yang sangat bermanfaat untuk kesihatan minda.
BRX juga dipanggil makanan untuk minda.

BRX adalah produk Maxxima Nutrition yang baru diperkenalkan.
BRX mengandungi 2 bahan aktif terbaik iaitu:
.Ekstrak Buah Anggur dari Perancis
.Ekstrak Buah Beri Biru Liar (Wild Blueberry)
Kajian klinikal telah menunjukkan tindakan sinergi flavonoid yang sangat bermanfaat untuk kesihatan minda.
BRX juga dipanggil makanan untuk minda.

Sekotak BRX mengandungi 15 vial.
Harga sekotak adalah seperti berikut:
Harga ahli RM175. Bukan ahli RM205 (Semenanjung)
Harga ahli RM180. Bukan ahli RM210 (Sabah & Sarawak)

BRX sesuai untuk semua peringkat umur.
Bagi bayi disarankan umur setahun ke atas baru boleh ambil BRX.

Dos yang dicadangkan: 1-2 vial setiap hari sebelum tidur.
1 vial = 15 mlآ  (Sekotak = 15 vial)

Goncangkan, patahkan bahagian atas vial dan minum.

Simpan di tempat yang sejuk, kering dan jauh dari sinaran matahari.

Tentang KIX

Wellmuneآ®:
100% semulajadi, bahan bebas gluten.
Kajian klinikal membuktikanآ Wellmuneآ® dapat membantu menguatkan sistem imun.
Selamat untuk kegunaan harian.
Jenama global yang bereputasi tinggi dan terpercaya.
Mendapat kelulusan dan pengiktirafan antarabangsa.

KIX adalah vitamin (gummy) untuk kanak kanak.
Telah diperkaya dengan kebaikan:
1. Wellmuneآ®
2.آ Asid Docosahexaenoic (DHA)
Kebaikannya:

Ia adalah bahan penting untuk pertumbuhan dan perkembangan fungsional otak pada kanak kanak.

KIX telah dipertingkatkan faedah serta manfaatnya dengan adanya DHA selain Wellmuneآ®.
DHA adalah singkatan dariآ Docosahexaenoic Acid,آ asam lemak yang termasuk dalam kelompok Omega-3.
Komposisi otak adalah terdiri dari lemak iaitu 1/4 darinya dihasilkan oleh DHA. DHA ini sering dihubungkait dengan kecerdasan otak dan kognisinya kerana DHA membentuk kepekaan neuron, yang membantu menyampaikan informasi dengan cepat dan akurat.

Sekotak = 2 botol
Sebotol mempunyai 60 gummy.
Harga sebotol:
RM100 Ahli/ RM120 Bukan Ahli (Semenanjung)
RM110 Ahli/RM130 Bukan Ahli (Sabah & Sarawak)

Saranan dos: 1-2 gummies setiap hari (2g sehari)
Sekotak: 2 botol x 60 gummies = 60(2g each) x 2 = 240g

Simpan di tempat yang sejuk, kering dan jauh dari sinaran matahari.

Tentang CMX

CMX adalah salah satu produk Maxxima Nutrition terbaru dalam pasaran.
Kandungan utama CMX adalah:


.آ AFA (aphanizomenon flos-aquae)
.Oligosakarida
.Goji (wolfberries).

34 Manfaat Mengambil Goji (Wolf berries)
Dr. Earl Mindell, R.Ph.,Ph.D., terkenal sebagai seorang Pakar Herba dan Ahli Farmasi Berdaftar, telah memberi 34 sebab mengapa mesti mengambil GOJI dalam judul bukunya “Goji: The Himalayan Health Secret” :-


.Goji memanjangkan usia, menghalang diri anda daripada tua sebelum masa menerusi tindakan anti-oksida yang tinggi.
.Goji meningkatkan tenaga dan kekuatan anda, terutamanya apabila melawan penyakit.
.Goji menjadikan anda rasa dan kelihatan muda. Goji merangsang rembesan HGH (Hormon Pertumbuhan Manusia), â€کhormon remaja‘
.Goji mengekalkan tekanan darah yang sihat.
.Goji mengurangkan risiko kanser.
.Goji mengurangkan kolestrol.
.Goji menormalkan gula dalam darah pada peringkat awal diabetes.
.Goji meningkatkan fungsi seksual dan merawat masalah seksual.
.Goji membantu mengurangkan berat badan.
.Goji melegakan sakit kepala dan pening.
.Goji melegakan insomnia dan tidur yang lebih nyenyak.
.Goji mengekalkan kesihatan mata dan penglihatan anda.
.Goji menguatkan jantung anda.
.Goji menghalang peroksidaan lipid (yang menyebabkan sakit jantung).
.Goji meningkatkan halangan penyakit.
.Goji meningkatkan respon imunisasi (T-Cell, IL-2, IgA, IgG).
.Goji digunakan sebagai rawatan kanser.
.Goji menempatkan semula dan membaik pulih DNA (menghalang mutasi yang menyebabkan kanser).
.Goji menghalang tumbesaran tumor.
.Goji mengurangkan kesan toksik kemoterapi dan radiasi.
.Goji membina darah yang kuat, meningkatkan produksi sel-sel darah merah, sel-sel darah putih dan platelet, dan rawatan penyakit tulang sum-sum.
.Goji meningkat limfosit.
.Goji mengaktifkan enzim anti-radang.
.Goji menyokong fungsi hati yang sihat.
.Goji merawat simptom-simptom menapause.
.Goji menghalang loya di peringkat awal mengandung.
.Goji meningkatkan kesuburan.
.Goji menguatkan otot dan tulang anda.
.Goji menyokong fungsi buah pinggang.
.Goji meningkatkan memori dan memulih ingatan.
.Goji membantu batuk kering yang kronik.
.Goji menghilangkan tekanan dan gelisah.
.Goji meningkatkan keceriaan dan semangat anda.
.Goji membantu sistem penghadaman.
Kini ia ada di dalam CMX

Sekotak CMX mengandungi 15 vial.
Harga sekotak 15 vial adalah seperti berikut:
Harga ahli RM175. Bukan ahli RM205 (Semenanjung)
Harga ahli RM180. Bukan ahli RM210 (Sabah & Sarawak)

CMX sesuai untuk semua peringkat umur.


Bagi bayi disarankan umur setahun ke atas baru boleh ambil CMX.

Dos yang dicadangkan: 1-2 vial setiap hari sebelum tidur.
1 vial = 15 mlآ  (Sekotak = 15 vial)

Goncangkan, patahkan bahagian atas vial dan minum.

Simpan di tempat yang sejuk, kering dan jauh dari sinaran matahari.

Contact

Get in touch.

Hubungi Saya

Maxxima Xseries Nah Teganu

Share This: